Teambuilding

Home / Teambuilding / Teambuilding

Välkommen till vår nya blogg. Här tänkte vi skriva om olika events, seminarier och intressanta föreläsningar. Vi riktar oss både till dig som organisatör och till dig som deltar. Vi hoppas att ni ska bli inspirerade av att läsa våra inlägg.

Det här första inlägget kommer att handla om något som alla har, eller kommer att delta i. Vi pratar om Teambuilding events på jobbet. Jag ska erkänna att de första gångerna som jag deltog i teambuilding events på jobbet så var jag rätt förvirrad. Jag tyckte att de var rätt så ineffektiva, det var ju mest en massa snack. Senare förstod jag att det också var poängen. Det jag mest av allt tog med mig var att jag lärde känna mina kollegor mer, genom större events knöt jag även kontakter som jag inte hade och det var själva grejen. Nu finns det ju både bra och mindre bra teambuilding. Här kommer lite tips för att just ditt event ska bli så lyckat som möjligt.

Ett första tips är att försöka anpassa aktiviteten efter gruppen. Om de flesta av de anställda på en arbetsplats gillar fysisk aktivitet så kommer de att gilla att hänga i lianer. Om många istället inte gillar sportiga aktiviteter är det en dum idé som bara kommer att fä människor att ta ett avvaktande steg tillbaka. Samma sak gäller omvänt. För att undvika detta kan du helt enkelt fråga dina anställda vad de skulle vilja göra, vad de skulle tycka var roligt. Förutsättningarna för en lyckad teambuilding är att deltagarna har kul. Du kommer förmodligen att få lite olika svar, din uppgift är att koka ihop dem till en dag som passar så många, så mycket som möjligt.

Ett andra tips är också att Teambuildning inte behöver kosta en förmögenhet. Med enkla medel kan du nå rätt långt. Enkla övningar som den att alla fäster en tom papperslapp på ryggen och utrustas med en penna är enkel och bra. Sedan får alla gå runt och skriva en positiv sak som de uppfattar hos var och en av de andra. Att sedan få läsa en massa fina saker som gruppen har sagt om en stärker alla. Mycket handlar alltså om kvalitet framför häftighet. Därmed inte sagt att man inte kan bjuda sina anställda på fester, resor och andra trevligheter. Kombinationer kan också vara lyckade.

Vi kommer förmodligen att återkomma till teambuildning i framtida inlägg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

10 − tre =